joi, 18 decembrie 2014

Tamplarie de aluminiu sau PVC?Constructia unei case implica tot felul de lucruri, de la o caruta de bani, pana la multe idei care sa eficientizeze functionarea casei tale pe viitor. Parca te simti deja mai optimist cand ajungi la momentul in care iti vezi casa in picioare, chiar daca inca mai ai mult de asteptat pana sa te muti in ea.
Aici intervin insa, tot felul de dileme, legate de zugraveala, ferestre si usi, culori si mobilier care ar putea sa iti tergiverseze planurile. Tocmai de aceea, mi-am propus sa iti fac o paralela simpla intre tamplaria de aluminiu si cea de PVC, in speranta ca te va ajuta sa decizi mai usor. 
Tamplaria de aluminiu are anumite avantaje, in fata celei tip PVC, insa nu toate aceste avantaje se aplica pentru o casa. Spre exemplu, acest tip de tamplarie se foloseste cu precadere in cladirile cu birouri , pentru ca aluminiul da un aer sobru si impersonal  cladirilor. Desi il poti comanda in diferite culori, aerul sobru va persista. Un alt motiv pentru care se foloseste tamplarie de aluminiu in cladirile cu birouri este durata sa de viata. Aceasta tamparie vine in spate cu o garantie de 50 ani, lucru deloc de neglijat, insa daca vrei sa ai acest timp de ferestre acasa, trebuie sa stii ca s–ar putea sa vrei in viitor sa schimbi ferestrele, iar investitia nu-si va mai avea rostul.
In plus, o fereastra din tamplarie de aluminiu, ofera mai putin protectie termica, iar daca vreti sa le instalati in casa dumneavoastra, trebuie sa aveti in vedere acest considerent.  Din cauza faptului ca este un metal,  va pastra mult mai bine o temperatura scazuta in imediata sa apropiere, lucru mai putin dezirabil cand vorbim de dormitorul nostru.
De asemenea, daca va intereseaza ferestrele din tamplarie de aluminiu, pentru casa dumneavoastra, trebuie sa stiti ca ofera mai putin izolatie fonica si termica decat cea din PVC, astfel ca mai bine o alegeti pe cea din urma. Si aceasta are avantajul longevitatii, PVC-ul avand o durata de viata de aproximativ 40-50 de ani, insa are in plus avantajul izolatiei termice si fonice in grad mult mai mare decat lemnul sau aluminiu.
La fel ca si o tamplarie de aluminiu, necesita foarte putina munca de intretinere, vine in diferite culori, in functie de preferinte, si poatefi de multe ori mai ieftina decat una din aluminiu.
Totusi, pentru oricare din cele doua tipuri de tamplarie, va decideti, e bine sa stiti ca este recomandat sa aveti instalat sub fereastra un calorifer. Fiind materiale dense, aceste tamplarii nu permit transferul de aer dintre interior si exterior, astfel ca riscasti sa intampinati probleme cu condesul si igrasia.  Insa solutia cea mai simpla este sa aerisiti camera zilnic, timp de cateva minute si sa aveti instalata o sursa de caldura sub fereastra.  In concluzie, orice alegeti, alegeti in functie de preferinte, costuri si avantaje, pentru ca va veti instala ferestre pentru o viata si e recomandat sa alegeti bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu